Chuť Alsaska do Zátiší přiveze michelinský kuchař Jérôme Jaegle

Redakce

Do české metropole se chystá alsaský šéfkuchař Jérôme Jaegle. Majitel restaurace L’Alchémille oceněné prestižní michelinskou hvězdou z roku 2018 bude od 10. do 13. září připravovat v restauraci V Zátiší vybrané menu. V něm se tuzemským hostům představí neobvyklé ingredience, třeba pyl nebo chlorofyl.

Na konci léta bude kuchyně restaurace V Zátiší opět patřit zahraničnímu šéfkuchaři. Pro letošní rok na spolupráci kývl Jérôme Jaegle, držitel mnoha kulinářských ocenění včetně cen z mezinárodních soutěží Prix International Taittinger nebo Bocuse de Bronze Europe.

Jeho první restaurace L’Alchémille v rodném Kayserbergu byla oceněna michelinskou hvězdou. Kuchařské umění Jérômea odráží jeho vášeň k vaření, za kterou stojí jeho rodina pracující v masném a lahůdkářském odvětví, a láska k přírodě. Sám svoje kulinářství popisuje jako moderní alchymii, neochvějné spojení kuchařského umu a přírody. I jeho restaurace  L’Alchémille (francouzsky řebříček, bylina používaná středověkými mágy) odkazuje na doby, kdy alchymisté pro své recepty využívali dnes už zapomenuté bylinky a jiné přísady. Kvalita surovin, často velmi neobvyklých, je pro Jérômea stěžejní, proto vybírá ingredience od lokálních farmářů. Vaření Jérôme vnímá jako způsob, jak pečovat o mezilidské vztahy díky autentičnosti a sdílení – hodnotám, které jsou pro něj samotného stěžejní.

Přijďte i vy od 10. září sdílet s Jérômem jeho sen a ochutnejte výtvory z jeho alchymistické kuchyně v restauraci V Zátiší.

Menu šéfkuchaře Jérôme Jaegle pro restauraci V Zátiší

Brambora / chléb / šťavel

Kaviár / okurka / rybíz / estragon

Pstruh / klobáska s česnekem / mrkev / libeček

Hřiby / pěna / lískooříškové máslo

Jehněčí / tuřín / med / pyl / chlorofyl

Švestka / tvaroh / med / máta




Tagy: