Crème de la Crème už není jen zmrzlina. Nyní nabízí i vlastní dorty

Redakce

Crème de la Crème Honzy Hochsteigera mají všichni spojenou s výbornou zmrzlinou. To ale není zdaleka všechno, co tato cukrárna nabízí. Zmrzlinový salon na Národní po svém půlročním působení rozšiřuje nabídku o domácí dorty a zákusky z vlastní řemeslné pekárny. V kombinaci s výbornou kávou či horkou čokoládou se chvíle strávené v Crème de la Crème stanou neopakovatelnými.

Honza Hochsteiger nově rozšiřuje nabídku své pražské cukrárny na Národní 23 o sladké dobroty z vlastní řemeslné pekárny. Na výrobě těch nejlepších dortů a zákusků se podílí spolu s cukrářkou Miroslavou Havril. Ta pochází původem z Maďarska, ale již 14 let peče dorty v České republice. Má za sebou zkušenosti z podniků jako Ambiente či Pasta Café. Od letošního jara velí cukrářské kuchyni v Crème de la Crème. Pod jejíma rukama vznikají výborné dorty a zákusky.

Úplně nejraději připravuje ty z čokolády, například Black Forest spojující smetanu, čokoládu a višně nebo sachr, který je ale na rozdíl od toho klasického daleko měkčí a vláčnější. Dortovým bestsellerem Crème de la Crème je však mrkvový dort. Ten se navíc peče z pohankové mouky. K dalším sladkým dobrotám patří makronky, cheesecake, štrůdl, tiramisu nebo ořechový dort. Tipem Honzy Hochsteigera je čokomousse plná nejen kvalitní čokolády, ale také Baileys.

Celkově Honza Hochsteiger vsadil u výroby dortů, stejně jako u zmrzliny, především na kvalitní suroviny a jejich chutě. Projevuje se to například tím, že makronky v Crème de la Crème nepřibarvují. Vedle vanilkových a čokoládových zde najdete tuto francouzskou pochoutku také v oříškové a pistáciové verzi.

K zákuskům patří výborná káva, kterou pro vás v Crème de la Crème připravuje usměvavá baristka Livia Orlovská. Ta se oboru gastronomie věnuje již od střední školy, praxi sbírala v několika kavárnách v Karviné a Praze. Nejvíce zkušeností si poté odnesla z pětiletého působení v Café Coffee Days. Její láska ke kávě ji v tomto roce přivedla do Crème de la Crème, kde se jako šéf baristka stará o rozvoj a zdokonalování kávové kultury. Pro hosty také neustále vymýšlí nové varianty. Tento lahodný nápoj navíc připravuje na historickém italském kávovaru Faema z roku 1962. Nejčastěji se s ní potkáte ve Zmrzlinovém salonu na Národní.

Rozšířený sortiment Crème de la Crèmenabízí kromě zmrzliny či dortů slané i sladké variace palačinek a připraví vám zde i několik druhů chutných toastů. Smutnit nemusíte, ani pokud nepatříte mezi milovníky kávy. Vyzkoušet můžete horkou čokoládu nebo bohatou nabídku sypaných čajů.

Všechny dobroty na vás čekají v pražském Zmrzlinovém salonu na Národní 23. Část z nabídky dortů a zákusků můžete vyzkoušet také v dalších dvou provozovnách, v již tradiční cukrárně v Husově 12 nebo nejnovější pobočce na Průběžné 58.