Dopřejte si jednu vánoční hostinu navíc. S kamarády v restauraci

Redakce

Na chvíli se zastavte a během hektického prosince si užijte chvilku klidu. Restaurace V Zátiší nabízí speciální vánoční menu po celý prosinec. Sváteční hostinu si tak můžete vychutnat už s předstihem s přáteli.

Šéfkuchař restaurace V Zátiší Igor Chramec se rozhodl rovnou pro dvoje vánoční menu. Na své si tak přijdou zastánci národní tradice i objevovatelé mezinárodních chutí. V českém vánočním menu na hosty čeká tradiční kulajda s hříbky či zvěřinová paštika. Jako hlavní chod nemůže chybět ryba, tentokrát v podobě candáta s espumou z bramborového salátu nebo husí variace s kroupovým kubou. Sladkou tečkou bude dezert jako od babičky, teplá vánočka s rozinkami a skořicovou zmrzlinou.

Pokud vás více zajímá, jak se svátečně prostírá stůl v zahraničí, sáhnout můžete po druhém speciálním menu. V úvodu degustace vás zahřeje dýňová polévka s mandarinkami a koriandrovým olejem. Pokračovat lze francouzskou kachní foiegras s perníkem. Jako hlavní chod bude vždy připravena jedna z variací rybích pokrmů. Dezert je inspirovaný taktéž francouzskou kuchyní, vychutnat si lze créme brulée s červeným pomerančem, citrusy s medem a skořicí.

Obě vánoční menu budou v nabídce po celý prosinec. Nechte se vtáhnout do kouzelné atmosféry adventu a přijďte si vychutnat sváteční chvíle s rodinou, přáteli či pracovními partnery do restaurace V Zátiší.

 

České vánoční MENU

Tradiční kulajda s hříbky a křepelčím vajíčkem

Zvěřinová paštika, nakládané cibulky, uzené mandle

Filet z candáta, espuma z bramborového salátu, kořenová zelenina

Husí variace, vánoční kroupový kuba, pyré z červeného zelí, husí jus s černým rybízem

Teplá vánočka s rozinkami, skořicová zmrzlina

 

Speciální vánoční menu restaurace V Zátiší

Kořeněná dýňová polévka, mandarinka, koriandrový olej

Teplá francouzská kachní játra foiegras, perník, hroznovo-jablečný kompot

Ryba dle denní nabídky

Srnčí filet, celerové pyré s lanýžovým olejem, topinambur, lískové oříšky

Créme Brulée s červeným pomerančem, citrusy s medem a skořicí




Tagy: