La Loca nabízí obědové menu, šéfkuchař propojuje Středozemí a Blízký východ

Redakce

Najít v centru Prahy chutné a dostupné obědové menu umí být občas oříšek. V restauraci La Loca si s tím ale umějí poradit. Každý všední den si návštěvníci mohou vybírat ze tří jídel, vychutnat si je ve stylové restauraci či na stinné zahrádce a nezruinují ani svůj rozpočet.

Šéfkuchař Radim Gerlich miluje tzv. crossover kuchyni, která propojuje pokrmy různých regionů. Svoji lásku k chutím Středozemí a Blízkého východu uplatňuje nejen ve stálém jídelním lístku, ale i obědovém menu. Každý den je možné vybírat ze tří chodů, z nichž jeden je vždy vegetariánský, často jsou na výběr ryby a u zákazníků patří k nejoblíbenějším pokrmům hamshuka, jež je zároveň i ve stálé nabídce. Obecně ty nejúspěšnější chody se promítají do jídelního lístku, aby si je hosté mohli vychutnat v kteroukoliv denní dobu.Obědové menu doplňuje ještě polévka. Jídla odráží i sezónní suroviny a roční období. Aktuálně si tak můžete pochutnat na studených polévkách (například z červené řepy, okurky a dalších více než 10 druzích), či lehkých salátech. Cena polévky je 34 Kč a obědového menu od 111 do 168 Kč.

Obědová menu se v La Loca podávají každý všední den od 10:45 do 14:30 hod. Restauraci najdete v budově Hotelu Mosaic House v Praze 2.

Ukázka obědového menu v La Loca

Studená okurková polévka
Rýžový salát, pečená zelenina, kopr, pistácie
Rigattoni, hráškové pyré, slanina, ovčí sýr
Grilovaná treska, slávky, rybí vývar, cizrnové ragú


Tagy: