Ochutnejte příchod léta v restauraci Mlýnec

Redakce

Přelom jara a léta je předzvěstí blížících se dovolených, dlouhých teplých večerů strávených s přáteli a zahrad plných dozrávajícího ovoce. V nich už najdeme první jahody a třešně, ale stále také jarní bylinky a zeleninu. Právě tyto suroviny dodají červnovému menu restaurace Mlýnec tu správnou chuť a barvu.

Marek Šáda, šéfkuchař restaurace Mlýnec, zvolil pro začátek letní sezóny lehká, svěží jídla, plná lokální zeleniny a ovoce. Osvěžující chuť čerstvého hrášku zkombinoval se šťavnatou kedlubnou, marinovaným sleděm a doplnil o exotické chutě tapioky a limetky, které nás navnadí na cesty do cizokrajných dálek. Milovníci chřestu nemusí tesknit, sezóna ještě nekončí, a tak si mohou dopřát vejce v bio kvalitě s chřestem, houbami, hnědým máslem a libečkem, které ocení i vegetariáni. Letní ovoce se objevuje hned ve dvou červnových chodech. Neotřelá kombinace hřbetu z divočáka, špeku, řepy a třešní potěší nejen příznivce zvěřiny. Nechybí ani dezert, v němž hrají hlavní roli voňavé jahody, káva, jemné mascarpone a pistácie.

Červnové menu si můžete v Mlýnci vychutnat po celý měsíc.




Tagy: