Restaurace Mlýnec se připojuje k chřestové sezoně

Redakce

Královnou jarní kuchyně je bezesporu chřest. Tato výjimečná zelenina bohatá na vitamíny a minerály roztančí květnové menu také v restauraci Mlýnec. Menu je seskládáno z chřestu bílého, zeleného a dalších typicky jarních surovin a bylinek.

V květnovém menu si šéfkuchař Marek Šáda pohrál s chřestem, který protíná všechny chody. Na menu naleznete jemnější chřest bílý, stejně jako chuťově výraznější zelený. Jako předkrm mohou hosté vyzkoušet uzenou makrelu s chřestem a risottem či bio vejce s bílým chřestem a tapiokou. Jako hlavní chod se podává hovězí steak s chřestem a žampiony. Jarní královna nebude chybět ani v dezertu a sáhnout můžete po chřestu se sezamem a rebarborou.

Menu plné chřestu můžete v Mlýnci vyzkoušet po celý květen.

 

Květnové menu 

Uzená makrela, chřest, risotto, stracciatella, limetka

Bio vejce 63 °C, mělnický bílý chřest, tapioka, tzar kaviár

 40dní stařený hovězí striploin, zelený chřest, žampion, estragon

 Sezam, chřest, rebarbora




Tagy: