S podzimem přichází čas na zvěřinu

Redakce

Zatímco se všichni těší na svatomartinskou husu s dvojím zelím, knedlíky a mladým svatomartinským vínem, v restauraci V Zátiší představují listopadové dary přírody v jejich celé kráse. Při vymýšlení nového menu vycházel šéfkuchař restaurace V Zátiší Igor Chramec ze sezonní nabídky surovin a zároveň i původní myšlenky restaurace jako útočiště v lůně přírody. Právě na podzim vydává příroda to nejlepší ze svých plodů, které na talíři vytvoří úžasnou podzimní symfonii.

Hlavní part dostává zvěřina, kterou je nyní možné lovit. Libové maso daňka skvrnitého upravil Igor Chramec jako paštiku a doplnil ji fermentovanou hlívou ústřičnou a hruškovocibulovým čatní, které se postará o sladce pikantní tón. Candát snese výraznější úpravu a doprovod zauzené pěny z polenty a křupavé kachní kůže. Jemné jehněčí kotletky nechávají vyniknout naslano pečenému tuřínu a zelenému pyré z kerblíku. Jako něžný polibek na rozloučenou působí pomerančová pusinka s kaštany a kávou. Ale proč si ještě nedat digestiv nebo sklenku šampaňského?

Čtyřchodové degustační menu si užijete po celý listopad v restauraci V Zátiší, nebo můžete jednotlivé chody kombinovat se sezonním českým, mezinárodním i indickým menu. Vychutnejte si svůj kousek přírody i v srdci města.

Listopadové menu v restauraci V Zátiší

 

Paštika z daňka skvrnitého, hruškovo-cibulové čatní, fermentovaná hlíva ústřičná

 

Candát, pórek, zauzená pěna z polenty, vypečená křupavá kachní kůže, estragonový olej

 

Jehněčí kotletky a plec, pyré z kerblíku či petržele, naslano pečený tuřín, jehněčí jus

 

Kaštanová pěna, kávová sušenka a pomerančový meringue

 


Tagy: