Tipy na drinky, co vám zpříjemní léto

Redakce

V horkých dnech, kdy sluníčko pálí a jazyk se nám často lepí na patro žízní, je dobrý drink k nezaplacení. Většina z nich se hodí jak na party s přáteli, k posezení při západu slunce na balkóně, tak i pro chvíle slavnostní. Zapomeňte na ohraný Sex on the beach či Pina coladu a zkuste variace, kterými oslníte. Tři skvělé recepty na neotřelé drinky pro vás připravil vedoucí Tržnice Lukáš Dvořák z Wine Foodu na Smíchově.

 Mimosa

Mimosa je ideální způsob, jak přivítat nový den. Perfektně vás naladí a zároveň osvěží. V jednoduchosti je síla, což tento nápoj splňuje do posledního puntíku. Jeho příprava vám nezabere víc než pár chvilek.

  • 100 ml Prosecco
  • 80 ml pomerančový fresh
  • kůra z pomeranče

Do sektové nebo vinné sklenice nalijte Prosecco a zalijte pomerančovým freshem. Pro větší osvěžení můžete přidat kostky ledu a sklenici ozdobit kůrou z pomeranče (chemicky neošetřeného).

Campari Milano

Campari Milano je skvělý drink pro letní večery. Jedná se o vylepšenou verzi Campari Spritz a jeho základ tvoří Campari a Prosseco s přidáním sirupu z bezového květu a pár lístků čerstvé máty, které drinku dodají nasládlé aroma, neočekávanou chuť a skvělé osvěžení. Ani jeho příprava vám nezabere moc času.

  • 40 ml Campari
  • 100 ml Prosseco
  • 30 ml bezinkového sirupu
  • pár lístků čerstvé máty
  • kostky ledu

Do vinné sklenice nasypte kostky ledu, na ně nalijte Prosseco, poté bezinkový sirup a až na konec přijde na řadu Campari. Konečný výsledek dolaďte pár lístky čerstvé máty, které jemně promněte v prstech, aby uvolnily vůni a chuť.

Nonino Frozen

Tento drink bude chutnat těm, kteří mají rádi oblíbené kubánské Mojito. Příprava je velmi jednoduchá a určitě s ním prožijete příjemné letní večerní chvíle.

  • 50 ml Grappa Amaro Nonino Quintessentia
  • šťáva z jedné limetky
  • 12 g třtinového cukru
  • soda

Připravte si sklenici na whisky a do ní nasypte ledový crash (drcený led) a zalijte grappou Amaro Nonino Quintessentia. Do drinku vymačkejte šťávu z půlky limetky a k tomu přidejte lžičku třtinového cukru. Vše pořádně promíchejte a doplňte sodou. Nakonec sklenici ozdobte lístky čerstvé máty.


Tagy: