Za první republiky to bývala oblíbená delikatesa. Dnes jej v Čechách servírují převážně luxusní restaurace. Telecí brzlík zažívá ..
Svátek sv. Valentýna skýtá jedinečnou možnost říct od srdce, co ke své drahé polovičce cítíme. Ale jde to i beze slov. Valentýnské ..
Jitrnice, krvavé jelito, prejt, ovarové koleno, škvarky nebo prdelačka. To jsou všechno pochutiny, které neodmyslitelně patří k tradiční ..
Od dob, kdy byl humr levnější než fazole, uplynula spousta času. Maso původně podávané vězňům se postupně vyšvihlo mezi největší ..
Na co si letos vsadíte? Přijede sv. Martin na bílém koni a přinese s sebou sněhové vločky, nebo zase bude na blátě? Těžko říct, ..
Datum 8. října už tradičně připadá Mezinárodnímu dni boje proti popáleninám. Jeho hlavním smyslem je upozornit, jak důležitá je v této ..
Září a říjen jsou měsíce vinobraní. A protože se Česká republika může pyšnit bohatou vinařskou tradicí, pořádají se různé ..
S příchodem chladnějších dnů dochází v našem těle k výraznému oslabení imunitního systému a tím pádem i k větší hrozbě nemocí. ..
Září je měsíc gastro festivalů. Spojuje je hodně návštěvníků a málo místa a klidu si vše pořádně vychutnat. Pokud chcete vyzkoušet ..
S blížícím se podzimem a zimou přichází hlavní sezóna teplých pokrmů a především polévek. Proto autorky úspěšné Velké svačinkové ..