Liberecké kino Varšava shání peníze na digitalizaci

Nejstarší a také už jediné funkční jednosálové kino v Liberci vstupuje do zcela nové éry. Pořizuje novou promítací technologii a prostřednictvím kampaně na Hithitu shání peníze na svou digitalizaci. Pokud se vše povede dle plánu, diváci si budou moci nově v kině Varšava vychutnat nejen kvalitní obraz a prostorový zvuk, ale i filmové premiéry, na které kino doposud nedosáhlo.

Po nedávné instalaci pohodlných sedaček z Divadla FX Šaldy v Liberci bude kino Varšava díky plánované digitalizaci disponovat další nezbytnou vychytávkou k tomu, aby mohlo nabízet kvalitní veřejnou službu občanům Liberce. V tuto chvíli ale kino Varšava zaplatilo zatím pouze první splátku na digitalizaci, zbylé prostředky chce sehnat od dalších sponzorů a pomocí kampaně na portálu Hithit „Digitalizujte kino Varšava – Nejstarší kino v Liberci,“ která bude trvat až do 15. listopadu a poté vyvrcholí v úterý 30. listopadu slavnostním večerem při příležitosti mezinárodního dne štědrosti „Giving Tuesday“.

„Cílová částka, kterou chce kino Varšava vybrat v kampani, je 200 000 Kč. To na digitalizaci zdaleka nestačí, ale oslovujeme i další soukromé dárce, sponzory a nadace tak, abychom mohli splatit technologii, která byť pořízená z druhé ruky bude stát okolo 900 000 Kč,“ řekl ředitel kina Ondřej Pleštil.

Kino Varšava připravilo pro své dárce v rámci kampaně řadu atraktivních odměn od volných vstupenek, přes trička, upomínkové předměty, adopci sedačky kina až po možnost stát se patronem kina, což může být atraktivní především pro větší firemní dárce. „Digitalizaci chápeme jako důležitý krok k rekonstrukci a znovuoživení provozu krásné budovy v centru Liberce a zároveň jako symbolický dárek ke stému výročí postavení budovy kina, které vychází na rok 2022,“ uvedla PR manažerka kina Lenka Sadvarová.

foto: Kino Varšava




Tagy: