Darujte sadu na výrobu sušeného masa

Ta radost, když si člověk něco vyrobí sám – znáte to taky? Pýcha a hrdost, že umíte něco, co jiní ne? Nadšení, když překonáte předsudky, že prý něco nejde a ono jo? Předat tenhle pocit formou jedinečného vánočního dárku umožňuje česká agentura Craftiry.

Díky ní si obdarovaný pod stromečkem rozbalí ucelenou sadu na výrobu sušeného masa. Možná je to přání, o němž už dlouho mluví, nebo má prostě rád americké jerky nebo africký biltong a pustit se do výroby vlastní masové svačinky mu udělá větší radost než jen další z hromady spotřebních dárků.

Co všechno ho v sadě na výrobu sušeného masa čeká? Především je tu návod, který ho hravě provede celým výrobním procesem. Není třeba žádná speciální sušička, protože k dokonalému výsledku bohatě poslouží běžná kuchyňská trouba. Podle návodu si obdarovaní připraví prvotřídní jerky nebo biltong.

Na začátku bude třeba zakoupit kus kvalitního hovězího masa. V průběhu marinování a přípravy přijdou na řadu suroviny z dárkové sady, jako jsou koření, chilli, piri piri, červený pepř, jablečný ocet, tekutý kouř a sojová omáčka. Jerky bude hotové již za 11 hodin, příprava afrického biltongu pak zabere asi 4 dny. Pak už stačí svolat přátele a pustit se do degustace!

Foto: Craftiry

Další inspirace najdete na www.craftiry.com