Festival K-POP Prague 2023 se neuskuteční. Pořadatelé vracejí vstupné a jednají o možné náhradě akce

Organizátoři festivalu K-POP Prague 2023, který se měl konat 6. října v pražské O2 areně, s politováním oznamují, že se akce neuskuteční. Festival měl do Prahy přivést šestici korejských kapel v čele s chlapeckou superskupinou Monsta X. Pořadatelé nyní vrátí fanouškům vstupné v plné výši. Do budoucna se pokusí najít náhradní řešení, které fanouškům K-pop kultury umožní v Praze tuto událost v budoucnu zažít.

„Bohužel nejsme schopni zajistit headlinera kapelu Monsta X, jejíž někteří členové jsou údajně ve vojenské službě. Nyní jsme od korejské strany bohužel obdrželi informaci o tom, že kapela se nemůže dostavit v kompletní sestavě. Vzhledem k této skutečnosti došlo ke vzájemné dohodě o zrušení celé akce v termínu 6. října 2023,“ uvádí za tým K-POP Prague 2023 Martin Pokorný.

Pořadatelé hledají adekvátní náhradní řešení, ale v tuto chvíli bohužel ještě není známé. „Rozhodli jsme se přistoupit k okamžitému vrácení vstupného v plné výši všem, kteří si už vstupenku na K-POP Prague 2023 zakoupili v sítích Ticketportal a Ticketmaster. Moc nás to mrzí. Společně s Korejci se nyní snažíme najít náhradní řešení, jak K-pop kulturu v Praze v budoucnu představit,“ říká Martin Pokorný.