Film o Michalu Marošim se blíží dokončení, autoři prosí o podporu na střih a propagaci

Film o českém bikerovi Michalu Marošim se už blíží do cílové rovinky, ale k dokončení mu pořád ještě chybí desítky, možná stovky hodin práce. Autoři se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o podporu.

V uplynulých třech letech natočili rozhovory s téměř dvacítkou lidí, vypátrali na sto hodin archivních materiálů a bikera Marošiho sledovali jako jeho vlastní stín až na nejlepší traily v Kanadě. Teď stojí před nejdůležitějším krokem – všechny záběry potřebují důkladně projít a sestříhat do hodinového příběhu s názvem „Ten, co slaví každý den”. Vedle příběhu Michala Marošiho si kladou za cíl odvyprávět historii mountainbikingu u nás.

Foto: archiv Michala Marošiho

„Na střihu už jsme strávili desítky hodin a další desítky nebo spíš stovky nás ještě čekají,” popisují autoři snímku Martin Vrbický a Štěpán Romanov z Fullface Productions, kteří na platformě Hithit.cz spustili crowdfundingovou kampaň k získání chybějících prostředků k dokončení projektu. Finanční prostředky budou použity na dokončení dokumentu a jeho propagaci.

„Dostali jsme se ale do fáze, kdy potřebujeme pomoc od externích spolupracovníků – dramaturgů, zvukařů, střihačů – a jejich práci musíme zaplatit. Právě teď, kdy už jsme do dokumentu dali tolik času a energie, potřebujeme napnout síly a dát do toho úplně všechno,” říkají autoři.

Pro všechny přispěvatele připravili zajímavé odměny jako vstupenky na premiéru, trička, čepice nebo možnost vyrazit s „Márošákem” na trutnovské traily a posunout s ním své hranice zas o kus dál.

Foto: archiv Michala Marošiho

„Budeme vděční za jakoukoliv formy podpory. Díky vám dotáhneme dokument do konce a na podzim si dáme drink na premiéře!” vzkazují tvůrci dokumentu, který přibližuje život jedné z nejvýraznějších osobností české bikové scény poslední třiceti let.

Michal Maroši si za svou dlouhou kariéru získal nespočet úspěchů – ať už to bylo vítězství na světovém poháru ve Fourcrossu, stříbro na Mistrovství Evropy v Dual slalomu nebo čtvrté místo na Red Bull Rampage. Do srdcí fanoušků se ale zapsal především svým charismatem a divokými kousky, které na svém biku předváděl. Vzpomenout můžeme bungee jumping na kole, šílené předjetí soupeřů po wallridu nebo střemhlavou jízda ledovým korytem. Nejsilnější záběry z Marošiho kariéry v dokumentu doprovodí svědectví dalších osobností ze světa extrémních sportů jako jsou Tomáš Slavík, Richard Gasperotti, David Horváth, Ritchey Schley nebo Brett Tippie. Premiéra je naplánovaná na podzim 2023.




Tagy:   ,