Ještě bohatší nabídka levného ubytování v Evropě: a&o otevře další hostely

Berlínský hostelový řetězec a&o co nevidět zahájí výraznou evropskou expanzi. Pro akvizici lokalit sestavil speciální tým, který vede nový ředitel pro investice James Simmonds.

„Už se nemůžeme dočkat, až otevřeme další hostely,“ těší se James Simmonds, nový ředitel pro investice společnosti a&o Hostels. „Na předních místech našeho pořadníku jsou nyní lokality ve Velké Británii, Itálii, Beneluxu a v německy mluvících zemích – Německu, Rakousku a Švýcarsku.“ Berlínský hostelový řetězec a&o důrazně zrychluje svou evropskou expanzi. V uplynulých dvou letech, negativně poznamenaných pandemií, koneckonců dokázal otevřít čtyři nové hostely, zatímco jiní hoteliéři ukončovali provoz. Nyní je však třeba „odbrzdit naplno“. Oliver Winter, zakladatel a generální ředitel a&o, poznamenává: „James Simmonds a jeho nový nemovitostní tým má za úkol zajistit plánovanou a důraznou expanzi – a na to se všichni těšíme.“

Foto: TMR International

James Simmondsovi je 42 let a je rodilý Angličan. Přes dvacet let úspěšně působí v oboru mezinárodního rozvoje hotelů. Po angažmá v poradenských firmách Ernst and Young a Deloitte v Londýně pracoval na Blízkém východě, konkrétně v Dubaji a Abú Zabí. Pro řetězec luxusních hotelů a resortů Rosewood zajišťoval rozvoj v asijsko-tichomořské oblasti. V Londýně působil Simmonds ve firmě Belmond jako ředitel pro globální rozvoj. O růstových vyhlídkách a&o říká: „a&o je speciální produkt. Jsme velmi pružní, můžeme nemovitosti nakupovat nebo si je pronajímat, a tudíž máme jasnou konkurenční výhodu.“ Ve funkci ředitele pro investice se společně se svým týmem chce soustředit na akvizice stávajících hotelů a hostelů, které „bude možné rychle proměnit v a&o.“

Mezinárodní tým expertů na nemovitosti

Annabel Nowak pochází z Berlína, studovala management cestovního ruchu v Mnichově a pracovala jako hotelová konzultantka v berlínské poradenské firmě. Naposled čtyři roky pracovala v hotelové skupině NH, kde ve funkci ředitelky pro rozvoj a správu aktiv měla na starosti hotely NH a jejich expanzi ve střední Evropě, Velké Británii a Irsku. Jako specialistka na nemovitosti Annabel Nowak odpovídá za růst a&o v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Francii, Beneluxu, střední a východní Evropě a ve Skandinávii.

Leandro Rispoli vystudoval mezinárodní rozvoj hotelů v Glionu ve Švýcarsku a kariéru zahájil v Miláně jako investiční analytik u realitní firmy CBRE. Tam se podílel na několika významných jednotlivých i portfoliových transakcích, jejichž předmětem byly vedle běžných hotelů také rezorty a business hotely. Následovalo angažmá v Praze, Londýně a v mexickém Tulumu. Jako nemovitostní analytik Leandro Rispoli posuzuje možné lokality pro a&o v celé Evropě.

Foto: TMR International

O společnosti a&o

Společnost a&o v roce 2000 založil Oliver Winter. V současnosti a&o provozuje 39 hostelů ve 24 městech v 9 evropských zemích. Hosté a&o jsou velmi rozmanití: batůžkáři, ale také individuální cestovatelé, rodiny, školní skupiny, spolky a sportovní kluby. Přibývá hostů na pracovních cestách a seniorů. V červenci 2021 společnost otevřela vůbec první pobočku ve Velké Británii, a to ve skotském Edinburghu. V roce 2020 byly otevřeny tři nové hostely: vůbec poprvé v Polsku ve Varšavě a v Maďarsku v Budapešti, k tomu druhý hostel v Kodani. Řetězec disponuje přibližně 28 tisíci lůžky a v druhém koronavirovém roce 2021 zaznamenal kolem 3 milionů přenocování (v roce 2020 to bylo 2,5 milionu přenocování) a obrat ve výši kolem 70 milionů eur (v roce 2020 to bylo přes 64 milionů eur a v roce 2019 přes 165 milionů eur). Cílem a&o je stát se do roku 2025 první „bezemisním hostelovým řetězcem“ v Evropě. Od roku 2017 je majitelem a&o americký investor TPG Real Estate. Firmu a&o vede dále její zakladatel.




Tagy: