Cukrář Skála boří tradiční výrobu ledových tříští. Jde to i bez chemie a barviv

Když vydlážděné chodníky letní Prahy zalije slunce, začne to z nich sálat, a tak na cestě z práce nebo během procházky by se vám mohlo hodit příjemné osvěžení. Možná je pro někoho jasnou volbou zmrzlina, ale co se takhle pořádně napít? Cukrář Skála letos rozšiřuje letní sortiment o ledovou tříšť, která bude pěkně poctivá, tedy z ovoce a bez přidané chemie. A zmrzlinu si tam můžete dát taky.

Nabídka u Cukráře Skály se od června po celou letní sezónu rozšíří o novinkou – ledovou tříšť. „Chci, aby tříšť byla brána jako všechny naše produkty, to znamená žádná chemie a poctivé suroviny, proto v ní bude jen voda, cukr, ovocné pyré s přidáním citrusového freshe,“ prozrazuje složení Lukáš Skála. Vyrobit ale takovou tříšť, když si nechcete pomoci žádnou chemickou vychytávkou, není jen tak. „Aby měla tříšť správnou konzistenci, je potřeba vychytat poměry surovin. Navíc u každého ovoce se používá jiná receptura, a proto je výroba trochu složitější,“ vysvětluje cukrářský mág Lukáš Skála.

Foto: Cukrář Skála

Ledové tříště přinesou originální kombinace ovoce

Odpuzují vás jedovatě barevné ledové tříště, které prodávají na ulici či na různých akcích? Na pobočkách ve Šporkovském paláci a v ulici Dlouhá na nic takového nenarazíte. Výsledná barva tříště totiž bude pocházet pouze z použitého ovoce.

Stejně jako u zmrzlin, které jsou u Cukráře Skály tradičním letním sortimentem, se i u ledových tříští můžete těšit na neotřelé chuťové kombinace jako malina s limetkou, acai s banánem, meruňka s citronem, ananas s badyánem, jahoda s rebarborou a skořicí, broskev s liči, černý rybíz s kokosem, jablko s bazalkou či mandarinka s kalamanci. V denní nabídce najdete vždy dva druhy, které se budou po 14 dnech měnit.

Foto: Cukrář Skála

Až se vám bude jazyk lepit na patro, víte, kam máte zajít. U Cukráře Skály se o vás dobře postarají.