Šéfkuchař Bellevue vykouzlil podzimní menu z dýně, hub a fíků

Podzimní nálada zavítala také do restaurace Bellevue, která své menu obohatila hned o několik vybraných chodů ze sezónních surovin. Hosté se mohou těšit na hovězí tatarák, terinu z jater kombinovanou s dýní a fíky nebo skutečně nápaditý dezert ganache spojující chutě jablek, ořechů, bílé čokolády a koriandru.

Šéfkuchař Marek Šáda se rozhodl obohatit současné menu a sezónní chutě. V nových pokrmech tak dominují dýně, houby, fíky, jablka a další aktuální suroviny. Jako předkrm lze zvolit domácí terinu z foiegras. Ta se vyrábí pouze z jater bez přídavku dalšího masa. Nakládá se do koňaku a portského vína a její příprava trvá 36 hodin. Zvolit lze také hovězí tatarák s černými lanýži. Jako hlavní chod šéfkuchař připravil kombinaci české ryby siven s exotickou chutí jalapeňos nebo tradiční telecí svíčkovou s bramborovým pyré a houbami. Nezapomenutelnou tečkou podzimního menu je neotřelý dezert bílá ganache spojující chuť sladké bílé čokolády, šťavnatých jablek, lehce nahořklých makadamových ořechů, to vše okořeněno špetkou aromatického koriandru.

Podzimní novinky v Bellevue

Terina z foiegras (pistácie, dýně, fíky, ostružiny)

Hovězí tatarák (topinambur, černý lanýž)

Ceviche ze sivena (okurka, slanorožec, jalapeñogranité)

Telecí svíčková (bramborové pyré, batáty, lišky   a houbová omáčka)

Smuha královská (padrón papričky, rajčatové pyré, chorizo)

Bílá ganache (jablko, makadamové ořechy, koriandr, bílá čokoláda)




Tagy: