Cocotte Minute oblékli Černý šaty a tiší bolest ohněm

Začátkem května představili Cocotte Minute v rámci release party v Rock Café svým fanoušků v premiéře nový song Černý šaty. Objeví se na chystaném triptychu Zllá láska (podzim 2023). Zhmotnil se do videoklipu, na který pomohli přispět fanoušci.

Za písní stojí osvědčená autorská dvojice Zeller (text) a Czendál (hudba). Vznikla v rámci spolupráce se svým dlouholetým producentem Mikem Wolfem v hostivařském a následně v jeho vídeňském MelonFM studiu.

Foto: Tom Black

Písnička navazuje na úspěšný singl Řeka. Videoklip k němu dosáhl 2. místa mezi videoklipy za uplynulý rok v prestižní Anketě Žebřík.

“Nezdá se to, ale je to opět výsledek skoro ročního intenzivního úsilí. Desítky hodin ve zkušebně a pak následně ve studiích při nahrávaní, produkci a mixu. Ani Jakub nás pak při natáčení moc nešetřil. A to tam vlastně naštěstí ani moc nejsme, což je dobře. Má to bejt krásnej klip,“ říká s nadhledem sobě vlastním frontman Zeller.

Klip byl natočen pod vedením dnes již kmenového režiséra kapely Jakuba Mahdala, který se opět ujal kamery, střihu i režie. V novém snímku oslnila ohňovou show Michaela Šafrová z Boomcats vystupující jako Michaela performance. Exteriéry se točily v Anglii. „Jinak lokace je mega skvělá, je to točený v Anglii, bylo to takový překvápko na konec. Míša žije v Manchesteru, takže bylo jasný, že to natočíme tam. Je to lokace, kde se točil Harry Potter,“ popsal zákulisí klipu režisér Jakub.