Jak vypadal propršený Highjump? Skokany ani návštěvníky déšť neodradil

Dvacátéčtvrté pokračování akce Highjump je minulostí. O prvním srpnovém víkendu počasí nepřálo a tak se letošní ročník závodů v extrémních skocích do vody potýkal s různými překážkami. Sobotní déšť ovšem neodradil návštěvníky ani skokany a skokanky k tomu, aby předvedli proč do lomu přijeli. Vítězem letošního ročníku se stal Švýcar Pierrick Schafer, mezi Čechy zase zvítězil budějovický Adam Kossúth.

Na návštěvníky také čekal doprovodný program v podobě skoků z vysokozdvižné plošiny z 25 metrů, flyboard show a také hudební afterparty. Zde vystoupila jména jako Nik Tendo, NobodyListen, Rest, PSH, 58 a další. Velký zájem návštěvníků zaznamenala Desperados Dance Club Stage se zástupci předních českých djs jako jsou Matamar, Saxofrancis, Viiito, TiGi a mnoho dalších.

 

“Letošní ročník byl jeden z nejtěžších z pohledu nás pořadatelů. Nicméně bychom rádi poděkovali všem, kteří nám pomohli tento ročník realizovat. Děkujeme všem návštěvníkům kteří přijeli a také v sobotu v areálu zůstali. Respekt patří všem sportovcům za to, že sobotní program odskákali a nevzdali se,” říká Tomáš Kučera, předseda asociace Highjumping, která akci pořádá. Kromě závodních skoků do vody čekalo na návštěvníky mnoho dalších zajímavých lákadle. Například skoky z výšky více než 25 metrů z plošiny, kterou zapůjčila Půjčovna strojů zeppelin.cz byl jeden z hřebů jednotlivých dnů.

Foto: Highjump

O hudební doprovod se postarali špičky současného rapu při páteční Addict Night. Zde pod patronací Nobodylisten vystoupil zástupce labelu Milion+ rapper Nik Tendo. Dále pak oceňovaní 58G nebo Dj Kewu. Velmi oblíbenou byla také Desperados Dance Club stage, kde zahráli přední čeští djs. “V line upu letošního Highjumpu se to hemžilo zvučnými jmény. Jsme rádi že i přes ne zcela ideální počasí dorazilo mnoho návštěvníků. Už nyní vymýšlíme složení hudebního programu pro příští rok,” dodal Kučera.




Tagy: