Planetárium Praha ovládli Mutanti

Planetárium Praha se potřikrát stalo dějištěm zcela unikátní akce, která se zmocnila smyslů přítomných diváků. Neskutečná audiovizuální show spojila živý koncert kapely Mutanti hledaj východisko s obří projekcí vytvořenou na míru Planetu. To ale není vše, s Mutanty si zazpíval také dětský sbor a Berenika Kohoutová a ve filmových dotáčkách připravených k některým písním zazářil například Miroslav Krobot.

Foto: archiv projektu

Koncerty byly již dlouho dopředu beznadějně vyprodané a není divu. Za celým projektem stojí trio zaručující kvalitu. Herec, skladatel, muzikant a grafický designér Jiří Konvalinka, který má na svém kontě také cenu Anděl a nominaci na Českého lva za nejlepší filmovou hudbu, se dal dohromady s rapperem a textařem Janem Vejražkou. Společně jako uskupení Mutanti hledaj východisko roztancovávají kluby svým elektro–hiphopovým projektem.

Za svůj videoklip k singlu ČAUČAUČAU byli nominováni na cenu Apollo. Síly s nimi spojil jako autor projekcí multitalentovaný Josef Lepša, jeden z největších profesionálů ve svém oboru. Z jeho dílny pocházejí třeba videomapingy promítané při speciálních příležitostech na budovy Národního divadla či Rudolfina.

Vydejte se s Mutanty hledat východisko na některé z dalších akcí, čeká vás vskutku nezapomenutelný zážitek.

Foto: archiv projektu

Planetum

Štefánikova hvězdárna, Hvězdárna Ďáblice a Planetárium Praha – tři subjekty, které jsou součástí jediné platformy jménem Planetum, která nabízí chytrou vesmírnou zábavu – sledování planet, hvězd, Slunce, Měsíce a vesmírných objektů, návštěvu výstav, komentovaných prohlídek a filmů, interakci s vesmírem prostřednictvím různých 4D simulátorů, na kterých se návštěvníci mohou plně vžít do kůže astronauta či astronoma. Kopule pražského planetária s průměrem 23,5 metru je největší promítací plochou v ČR a patří k největším planetáriím na světě. Projekci oblohy a unikátní prostorové zobrazení vesmíru lze sledovat v digitálním planetáriu v rozlišení 8 K za každého počasí. Filmy pro děti i dospělé jsou proto neobyčejným zážitkem. www.planetum.cz