Kam v Praze na nejlepší chleba s avokádem

Existují jídla, kterých nikdy nebudete mít dost. Jedním z nich je chleba s čerstvou avokádovou pomazánkou. Do avokáda se během posledních několika let zamiloval celý svět. Kdysi typicky jihoamerická pochoutka, která sloužila především jako doplněk k tortillám a nachos, se zaslouženě rozšířila na další kontinenty.  Proč?

Tvrdí se, že lidé, kteří jedí pravidelně avokádo, jsou zdravější. Řadí se totiž mezi superpotraviny. Je mimořádně výživné – obsahuje širokou škálu vitamínů, minerálů a proteinů. Mezi ty nejznámější a nejúčinější patří například vitamíny C, B a K, železo, draslík, měď, magnézium či fosfor. Neobsahuje žádný cholesterol a má vysoký obsah zdravých rostlinných tuků. Avokádo je tedy skvělé pro srdce i krevní tlak. Dalším benefitem je vysoký podíl vlákniny, která snižuje hladinu cukru v těle a pomáhá při dietách.

Na avokádový chleba do IF Café

“Křupavý chléb, avokádová pomazánka, zastřené vejce. Jednoduché, ale naprosto vynikající,” popisujte avokádový chleba Iveta Fabešová, známá cukrářka a majitelka cukráren IF Café, kterou avokádo nadchlo natolik, že se ho jako jedna z prvních rozhodla zařadit na své slané menu. Avokádový chleba v jejím podání je vhodný jako zdravá snídaně, která vás nabije energií na celý den, tak i svačina či večeře. Zároveň je tak lehký, že vám po něm zbyde místo na zákusek, který si díky vlastnostem avokáda můžete dopřát bez výčitek.

IF Café najdete na Vinohradech na Tylově náměstí a v ulici Belgická. Na avokádový chleba můžete zavítat I do nově otevřené Werichovy vily, v níž Iveta Fabešová zajištuje chod  kavárny.




Tagy: