Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Profilový obrázek

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

Recepty připravila blogerka Markéta v troubě

MINI ŠPÍZY S KUŘECÍM MASEM

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 2 ks kuřecích prsou
  • oblíbené koření na kuřecí maso
  • 1 červená cibule
  • 1 balení cherry rajčátek
  • ½ brokolice
  • 1 červená paprika
  • sůl a pepř
  • olej podle potřeby
  • 250 g zakysané smetany
  • zelené bylinky dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, okořeníme a zprudka ze všech stran orestujeme na pánvi na trošce oleje. Papriku, cibuli a blanšírovanou brokolici nakrájíme na menší podobně velké kousky. Na špejle napichujeme střídavě připravenou zeleninu a orestované kuřecí maso.

McCain Crispers připravíme v troubě podle návodu na obalu. Mezitím zlehka opečeme špízy na grilovací pánvi tak, aby zelenina zůstala křupavá „na skus“.

Hotové mini špízy podáváme s McCain Crispers a s dipem ze zakysané smetany, kterou smícháme s nasekanými bylinkami, solí a pepřem.

ZAPEČENÉ PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 8 ks větších žampionů
  • 200 g tvrdého sýra (gouda nebo cheddar)
  • 200 g šunky vcelku
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • 1 balení cherry rajčátek
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 červená cibule
  • sůl a pepř

Žampiony očistíme a z kloboučků vyřízneme třeň. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Žampiónové klobouky naplníme směsí nakrájeného sýra a šunky na kostičky, vajíček, červené cibulky a cherry rajčátek. Dáme péct na cca 20 minut.

Hranolky McCain Crispers připravíme podle návodu na obalu a podáváme společně se zapečenými houbami a dipem, který umícháme z kysané smetany, nasekané zbývající červené cibulky, soli a pepře.

ZELENINOVÉ PLACKY SE SÝREM

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 150 g tvrdého sýru (např. cheddar)
  • 2 vejce
  • hrst strouhanky
  • sůl a koření
  • nasekané bylinky
  • zakysaná smetana
  • polníček
  • svazek ředkviček

Cuketu nahrubo nastrouháme, zlehka osolíme a necháme 20 minut „vypotit“. Potom vymačkáme všechnu vodu, kterou cuketa pustila. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, sýr na kostičky, vejce, nasekané bylinky, pepř a sůl podle chuti a podle hustoty strouhanku. Tvarujeme tenké placky a smažíme na pánvi z obou stran do zlatova.

Mezitím připravíme hranolky McCain Crispers podle návodu na obalu.

Podáváme se salátkem z polníčku a ředkviček, přidáme též jednoduchý dip ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, soli a pepře.

MASOVÉ KULIČKY S RAJČATOVÝM DIPEM

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 600 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • nasekané bylinky
  • hrst strouhanky
  • sůl a pepř
  • 4 rajčata (čerstvé anebo v plechovce)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička třtinového cukru
  • hrst zelených bylinek
  • 1 chilli paprička

Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými bylinkami, solí, pepřem, vejcem, podle potřeby přidáme trochu strouhanky a vytvarujeme kuličky ve velikosti pingpongového míčku. Opečeme na pánvi do zlatova ze všech stran, potom necháme dopéct v troubě přibližně 10 minut na 180 °C.

Hranolky McCain Crispers upečeme v troubě podle návodu na obalu.

Dip připravíme z konzervovaných rajčat či čerstvých spařených a oloupaných rajčat. Do mixéru vložíme rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, lžičku cukru, sůl, koření a rozmixujeme dohladka. Dle chuti můžeme přidat i kousek chilli papričky.

Masové kuličky podáváme spolu s rajčatovým dipem a streetfoodovými hranolkami McCain Crispers.

 

Recepty připravila blogerka S vášní pro jídlo

STREETFOODOVÉ HRANOLKY S ROZPEČENÝM CAMEMBERTEM

  • 1 balení hranolků Crispers od McCain
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 250g balení camembertu v dřevěném obalu

Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a na oleji ji společně s cukrem nechte pozvolna zkaramelizovat.

Hranolky Crispers dejte péct do trouby podle návodu na obalu.

Camembert rozbalte, vraťte ho do dřevěného obalu a navrch nožem udělejte několik zářezů. Sýr dejte na posledních 10 minut rozpéct k hranolkám.

Před servírováním vyndejte sýr z trouby, posypte ho karamelizovanou cibulkou a přidejte k němu upečené hranolky, kterými můžete nabírat rozteklý vnitřek sýru.

TIP: Jako bonus můžete jídlo doplnit oblíbeným džemem, který zjemní chuť zrajícího sýra (např. brusinkovým).

ŘECKÝ DIP S HRANOLKY CRISPERS

  • 1 balení hranolek Crispers od McCain
  • 1 pečená paprika naložená v oleji
  • 1 balení sýra feta (cca 200 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • paprikové vločky a oregano na servírování
  • sůl

Na dip dejte do mixéru pečenou papriku, na kousky nadrobený sýr feta, česnek a spolu s olivovým olejem a vinným octem rozmixujte dohladka.

Hranolky Crispers upečte podle návodu v troubě dozlatova a osolte.

Před podáváním naservírujte dip do misky a posypte ho paprikovými vločkami a oreganem. Nabírat ho můžete přímo upečenými hranolky, jako jedlou lžičkou.

LEPKAVÁ KŘÍDÉLKA SE ZELNÝM SALÁTKEM

  • 1 balení hranolků McCain Crispers
  • 1 kg kuřecích křídel
  • 4 lžíce kvalitního kečupu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř
  • 300 g bílého zelí
  • snítka koriandru
  • 1 lžíce oleje

Nejprve si připravte marinádu na křídla. V misce promíchejte kečup, protlak, sójovou omáčku a třtinový cukr s uzenou paprikou a olejem. Křídla rozdělte na horní a spodní díl a všechny části s omáčkou dobře promíchejte. Nechte marinovat dle svých časových možností.

Křídla rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, na druhý plech vysypte balení hranolků Crispers. Oboje pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova po dobu asi 30 minut.

Než se křídla a hranolky upečou, připravte si zelný salátek. Bílé zelí nastrouhejte anebo nakrájejte nožem na tenké proužky. Rukama je důkladně promačkejte, aby změkly. Zelí promíchejte s nasekaným koriandrem, přidejte olej, sůl a pepř.

Před podáváním salát promíchejte a servírujte společně s lepkavými křidélky a pečenými hranolky.

NALOŽENÉ HRANOLKY

  • 1 balení hranolků Crispers od McCain
  • sůl
  • 200 g pečeného a natrhaného kuřete
  • 2 lžíce kukuřice z konzervy
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce sterilizovaných fazolí
  • hrst strouhaného cheddaru

Hranolky Crispers upečte podle návodu v troubě dozlatova a osolte. Potom je přesuňte do zapékací misky anebo vhodného košíčku a postupně na ně navršte pečené kuře, kukuřici, jarní cibulku nakrájenou nadrobno a fazole.

Nakonec všechno zasypte sýrem cheddar a zapečte na 200 °C asi na 10 minut, aby se suroviny prohřály a sýr se roztekl.

Dobrou chuť!

foto: McCain




Tagy: