Nová dětská knížka je přímo stvořená k pokreslení či upatlání. Potěší (nejen) malé uličníky

Knižní novinka s názvem Frank a želvička kromě napínavého příběhu a krásných ilustrací přímo vybízí k zapojení fantazie a vlastní kreativitě. Na rozdíl od jiných knih je u ní totiž vyloženě žádoucí, aby ji děti vlastnoručně pokreslily nebo upatlaly vším, co jim zrovna přijde pod ruku. Z každé knihy se tak hravě stane naprostý originál. Autorem poutavého příběhu je Lukáš Bohata, za ilustracemi vytvořenými unikátní technikou tupování stojí Petr Sokol.

Knížka Frank a želvička zábavnou a snadno pochopitelnou formou vypráví příběh zlobivého krokodýla Franka a jeho kamarádky s krunýřem. „Jejich přátelství začne u jídla. Jde o situaci, kdy jeden z nich má být hlavním chodem toho druhého. Nakonec ale vše dobře dopadne,“ popisuje autor Lukáš Bohata a dodává: „Mám vyzkoušeno přímo na dětech, že příběh opravdu funguje. Přijde jim srozumitelný a vtipný. Navíc v něm najdou i aktuální trendy jako Lego nebo Conversky, což je baví. Rodiče zase ocení, že knížka vedle příběhu podporuje fantazii a kreativitu.“

Foto: archiv knížky

Příběh doplňují ilustrace mladého šikovného umělce Petra Sokola, který je vytvářel speciální časově náročnou technikou tupování, kdy na každou vrstvu šedi musela být použita extra šablona. Obrázky děti navíc cíleně pobízejí k dotvoření. „To je něco, čím je knížka naprosto odlišná od ostatních. Je dělaná vyloženě tak, aby děti zapojily fantazii a dokreslily cokoliv jim přijde třeba. Navíc ji mohou i snadno čímkoliv upatlat. Schválně jsme totiž vybrali potah, co se dá snadno zamazat, a stránky z papíru, které jsou nejlepší na kreslení. Děti si tak můžou vše hravě přetvořit k vlastnímu obrazu a vytvořit si tak nejhezčí knížku na trhu“ vysvětluje Lukáš Bohata.

Publikace je určena především dětem od 3 let. „Díky tomu, že je knížka převážně černobílá, je ale vhodná i pro miminka na prohlížení. Nejvhodnější cílovou skupinou jsou předškoláci a žáci prvního stupně, kteří již budou rozumět textu a doprovázet ho dokreslením obrázků dle vlastní fantazie. Navíc si skvěle potrénují i čtení na jednoduchém textu,“ uvádí autor knihy.

Foto: archiv knížky

Kniha Frank a želvička je k zakoupení za 399 Kč na www.frankazelvicka.cz, kde je v prodeji také tematické tričko, kšiltovka či plakát.