Kranas, krevety, mušle, ale i ovocné knedlíky – zahajte léto ve velkém stylu

Profilový obrázek

Těšíte se, že si konečně zajdete do restaurace na oběd nebo příjemnou letní večeři? Co takhle z nich udělat gurmánský zážitek? Tři podniky spojené pod gastronomickou skupinu Together připravily na týden od 23. do 29. června speciální menu. Nalaďte se na léto chobotnicemi, kalamáry, kranasem, ale i meruňkovými či třešňovými knedlíky.

Na duo kalamár a krevet do Bruxxu

Poslední červnový týden patří v Bruxxu specialitám z plodů moře. Tentokrát šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek vsadili na dvojici krevet a kalamár a na talíři vám roztančí doslova koncert chutí i vůní. Své chuťové pohárky tak můžete poškádlit grilovanými krevetami s tomatovou omáčkou, šafránem a chilli, gratinovanými kalamáry s jemnou omáčkou bercy, celerovými vločkami s lanýžovým olejem nebo carpacciem z argentinských krevet s fenyklovým salátem.

Na fusion asijských a latinsko-amerických ceviche a sashimi do restaurace Sia

V asijské restauraci Sia šéfkuchař Jiří Štift a sous chef Tomáš Homůlka rádi připravují originální variace napříč kontinenty. Týden před prázdninami tak můžete ochutnat jedinečnou fusion dvou pokrmů, z nichž jeden pochází z Asie a druhý z Jižní Ameriky. Sashimi i ceviche se připravují ze syrových ryb a plodů moře. Menu bude více než lákavé, vybírat můžete ze Sake sashimi s lososem, sezamem, zázvorem, sójovou omáčkou, wasabi a řasou nori, Hamachi sashimi & chirashi don z kranase japonského s wasabi, daikonem, sushi rýží a řasou kaiso nebo Ceviche ze svatojakubských mušlí, s chobotnicí a tygřími krevetami, sladkými brambory, granátovým jablkem, koriandrem a červenou cibulí.

Na létem vonící ovocné knedlíky do Vinohradského Parlamentu

Které ovoce neodmyslitelně patří k létu? V našich končinách rozhodně jahody, meruňky a třešně. A právě z nich v knedlíkárně Vinohradského Parlamentu pod dozorem Jana Pípala vznikají moderní varianty na tradiční české knedlíky. Odolat tak půjde těžko kynutým jahodovým knedlíkům s pistáciovo-bazalkovou pěnou a karamelizovanými ořechy, meruňkovým knedlíkům z bramborového těsta se skořicovou strouhankou a javorovým sirupem nebo tvarohovým třešňovým knedlíkům doplněným čokoládovou omáčkou s mletým mákem a meduňkovou drobenkou. A pokud by vám jeden druh byl málo, můžete ochutnat všechny najednou v knedlíkové degustaci.

foto: archiv restaurací