Manželé z Kitchen Story vydají svou první kuchařku

Redakce

Že lze vařit s láskou, chutně a dokonce i zdravě dokazují svými články dvojice Marika a Jirka už nějaký ten pátek. Jejich food blog Kitchen Story se za tři roky své existence stal jedním z nejoblíbenějších na české scéně. Marika s Jirkou se nyní rozhodli milovníky gastronomie (a nejen je) naučit, „jak vařit s láskou a žít s chutí“, i když je to třeba zvládnout ve většině případů bez lepku a laktózy. Společně vydávají výpravnou kuchařku Manželé v kuchyni, kterou pro své čtenáře připravovali celý rok. Podpořit ji můžete i vy v právě probíhající kampani na Hithitu.

Jak vařit s láskou, chutí a spolu

„Vydat svou první kuchařku jsme se rozhodli především, protože věříme v to, že dobré jídlo může být nejen jednoduché na přípravu, ale i zdravé. Jednoduše bychom chtěli inspirovat k tomu, že se dá vařit s láskou a žít s chutí. Že s dobrým jídlem přichází i spousta dobrých lidí kolem, když ho s radostí sdílíte. Kuchařku připravujeme už téměř celý rok a reálně cestujeme za každou lokací, abychom maximálně využili lokální a sezónní suroviny, které se objeví v přibližně 70 nových receptech, které jsme doposud nikde nepublikovali,“ říkají Marika s Jirkou.

Svou kuchařku se blogerské manželské duo Kitchen Story rozhodlo rozdělit podle čtyř ročních období a zároveň příležitostí, jako jsou např. rodinná setkání, pikniky s přáteli, narozeninové oslavy, výpravy za plody lesa či k malebným českým rybníkům. Oba se shodují na tom, že dobré jídlo by mělo být nedílnou součástí života nás všech. „Nejen, že se budete cítit skvěle, ale také budete mít kolem sebe ty nejlepší lidi, protože tohle kouzlo opravdu funguje,“ dodává Marika.

V připravované kuchařce najdou čtenáři přehledně zpracované recepty, podle kterých si jednoduše uvaří každý začátečník, které však potěší i zkušené kuchaře. Marika i Jirka rádi pracují s běžně dostupnými a sezónními surovinami, zároveň se snaží vždy přijít s receptem, který má nápad a přidanou hodnotu. Pokud je to možné, vyhýbají se lepku či laktóze, ale na prvním místě vždy stojí chuť a kreativní zpracování sezónních surovin.

Kuchařka Manželé v kuchyni bude jedinečná i díky krásným fotografiím, které zachycují nejen jídlo a jeho přípravu, ale také atmosféru aktivního životního stylu, do nějž dobré jídlo přirozeně zapadá jako prvek, který stmeluje rodinu i přátele. Autorem fotografií je známý kreativní fotograf Martin Šlechta, který vyznává filozofii, že film je přírodní, stejně jako člověk a stejně jako jídlo. Proto jsou fotografie v knize foceny postaru – analogově. Díky tomu z nich vyzařuje nakažlivá pozitivní atmosféra, ale i hloubka.

Kniha, kterou budete chtít listovat stále dokola

Svou kuchařku blogeři stále připravují, nyní lze její tisk podpořit na crowdfundingovém portálu Hithit, kde na přispěvovatele čeká řada odměn: zvýhodněná kuchařka Manželé v kuchyni, kurz vaření s oběma tvůrci, bylinkové záložky, lněná zástěra navržená Marikou, ale i večeře pro dva.
„Rádi bychom čtenářům nabídli opravdu krásnou kuchařku, graficky dokonale vyladěnou, s obálkou v plátěné vazbě a se spoustou drobných detailů. Právě ty z dobré kuchařky dělají nádhernou knihu, kterou chcete listovat stále dokola,“ uzavírá Marika.

Kniha Manželé v kuchyni vyjde v září a její cena bude 499,- Kč.